НОВИНИ

Борисов откри нов център за наблюдение в Морското училище във Варна

Премиерът Бойко Борисов откри днес официално нов Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона във Висшето военноморско училище /ВВМУ/ във Варна. Проектът е на стойност близо 1,2 милиона евро и е реализиран в партньорство с Басейнова дирекция "Черноморски район" и областната администрация в крайморския град. Сред гостите на тържеството бяха министрите на околната среда и водите Ивелина Василева и на отбраната Николай Ненчев, представители на местната власт, военни, общественици.

bnt avatar logo
от БТА
12:17, 06.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
борисов откри нов център наблюдение морското училище варна

Изграденият във ВВМУ комплекс позволява визуализация в реално време на процесите в морските пространства. Той разполага с център за превенция и прогнозиране на нефтени разливи, както и с лаборатория за изследване на морската вода. Информационната система позволява ръководство и координация на различен тип операции - контрол на морските граници, търсене и спасяване на море, транспортиране на енергоносители, ликвидиране последствията от разливи.

Във ВВМУ са направили комплекс на световно ниво, посочи премиерът. По думите му новото звено трябва да бъде показано и на европейските експерти, които ще пристигнат във Варна за енергийна конференция на 5 и 6 септември. Изграденият комплекс е доказателство, че в логистиката страната ни е много пред другите, каза Борисов.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконни мигранти задържани при полицейска операция в София
Незаконни мигранти задържани при полицейска операция в София
Готов е идейният проект за пътя Русе - Велико Търново
Готов е идейният проект за пътя Русе - Велико Търново