НОВИНИ

Борисов подчерта в Делфи важността на развитието на Западните Балкани за ЕС

Председателят на Eврокомисията Жан-Клод Юнкер обеща 1 милиард евро за подготовката на всички инфраструктурни проекти на Балканите. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на икономическия форум в Делфи. Премиерът и Юнкер имаха среща среща по-рано днес в София.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
21:54, 01.03.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Борисов отново подчерта важността на развитието на Западните Балкани за ЕС и по-бързото изграждане на транспортните коридори 4, 8 и 10.

Бойко Борисов, министър-председател: Можем да говорим за едно хибридно финансиране, градове, 1 милиард евро трябват, работещи системи. Трябва да можем да направим процеса необратим и от заден двор да станем едно спокойно място.

България и Гърция са под натиск от мигрантска вълна, заяви Борисов. Затова по думите на премиера, споразумението с Турция трябва да продължи. По темата миграция се изказа и ресорния еврокомисар Димитрис Аврамопулос.

Димитрис Аврамопулос, еврокомисар по въпросите за миграцията: Нашият регион се намира на огнище на нестабилност. Ето защо трябва да работим заедно. Трябва да работим срещу популизма и ксенофобията.

На 26 март предстои среща във Варна с турския президент Реджеп Ердоган, за да обсъдят защитата на границите и бежанската вълна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха около 50 души заради пожар в хотел в троянския курорт Чифлик
Евакуираха около 50 души заради пожар в хотел в троянския курорт Чифлик
Президентът Румен Радев се срещна с главния мюфтия Мустафа Хаджи
Президентът Румен Радев се срещна с главния мюфтия Мустафа Хаджи