НОВИНИ

Борисов поднесе съболезнования на Тръмп за жертвите на стрелбата в Ел Пасо

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи правителствената информационна служба. Поводът е масовата стрелба в търговски център в Ел Пасо, Тексас, при която загинаха десетки невинни хора, има и много ранени.

bnt avatar logo
от БНТ
10:38, 04.08.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

"Бих искал от мое име и от името на българското правителство да изкажа най-искрени и дълбоки съболезнования на Вас и на семействата на загиналите и ранените в трагичния инцидент. Ние осъждаме този безсмислен акт на насилие, отнел живота на много невинни граждани", отбелязва премиерът Борисов.

"В този тъжен за цялата Ви страна ден нашите мисли са с Вас и с всички американски граждани", пише премиерът в съболезнователната телеграма до американския президент.

;

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до държавния секретар на САЩ Майк Помпео във връзка със стрелбата в Ел Пасо.

"С голямо прискърбие научих за масовата стрелба в търговски център в Ел Пасо, Тексас, при която са ранени и са загинали десетки граждани. Няма причина, която би могла да оправдае този ужасяващ акт на насилие, отнел живота на невинни хора", се казва в телеграмата.

Първият ни дипломат изразява искрените си съболезнованията към държавния секретар и към семействата на загиналите и ранените в трагичния инцидент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хърватия празнува 24 години от освобождаването на Крайна
Хърватия празнува 24 години от освобождаването на Крайна
Франки Запата прелетя успешно над Ламанша
Франки Запата прелетя успешно над Ламанша