Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи правителствената информационна служба. Поводът е масовата стрелба в търговски център в Ел Пасо, Тексас, при която загинаха десетки невинни хора, има и много ранени.

"Бих искал от мое име и от името на българското правителство да изкажа най-искрени и дълбоки съболезнования на Вас и на семействата на загиналите и ранените в трагичния инцидент. Ние осъждаме този безсмислен акт на насилие, отнел живота на много невинни граждани", отбелязва премиерът Борисов.

"В този тъжен за цялата Ви страна ден нашите мисли са с Вас и с всички американски граждани", пише премиерът в съболезнователната телеграма до американския президент.

Най-малко 20 загинали и 26 ранени след масовата стрелба в Ел Пасо

Най-малко 20 загинали и 26 ранени след масовата стрелба в Ел Пасо

Най-малко 20 души загинаха, а 26 са ранени при масова стрелба в търговски център в американския град Ел Пасо, щата Тексас. 21-годишен мъж е задържан,...

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до държавния секретар на САЩ Майк Помпео във връзка със стрелбата в Ел Пасо.

"С голямо прискърбие научих за масовата стрелба в търговски център в Ел Пасо, Тексас, при която са ранени и са загинали десетки граждани. Няма причина, която би могла да оправдае този ужасяващ акт на насилие, отнел живота на невинни хора", се казва в телеграмата.

Първият ни дипломат изразява искрените си съболезнованията към държавния секретар и към семействата на загиналите и ранените в трагичния инцидент.