НОВИНИ

Борисов: Поехме ангажимент пред хората на Хасково да решим проблема с водата

И Обединените патриоти, и ГЕРБ поехме ангажимент пред хората на Хасково да решим проблема с водата, затова на първото си заседание даваме близо 2 млн. лева, за да се направи необходимото. Така премиерът Бойко Борисов мотивира днешното постановление на Министерския съвет, с което чрез бюджета на МРРБ към община Хасково се трансферират 1,9 млн. лв. за финансиране на допълнително аварийно водоснабдяване на града, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

bnt avatar logo
от БТА
17:09, 10.05.2017
Чете се за: 00:17 мин.
У нас
борисов поехме ангажимент хората хасково решим проблема водата

По този начин ще се изпълни една от краткосрочните мерки за пълното справяне с проблема. Според министъра на икономиката Емил Караниколов, до седмица се очаква да завърши пълната проверка на подпочвените води и за резултатите от нея ще бъдат информирани и Министерският съвет, и кметът на община Хасково.

Министър Караниколов осведоми кабинета и за подготвения законопроект, който предвижда продажбата на акции и дялове - собственост на държавата, от търговски дружества с държавно участие в капитала, да става само след решение на Народното събрание по предложение на Министерския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Котор може да загуби статута си на обект на ЮНЕСКО заради застрояване​
Котор може да загуби статута си на обект на ЮНЕСКО заради застрояване​
Още 8 зам.-министри са назначени в пет министерства
Още 8 зам.-министри са назначени в пет министерства