НОВИНИ

Борисов поиска позиция от ЕК за АЕЦ "Белене" и газовия хъб

България може да работи по големи енергийни проекти, свързани с Русия, само ако това е под шапката на Европа, заяви в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов, по повод съдбата на "Южен поток" и АЕЦ "Белене".

bnt avatar logo
от БНТ
19:59, 29.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Във връзка с наказателната процедура, която застрашава страната ни, заради собствеността върху поръчаните тръби и компресорни станции по проекта Южен Поток, Борисов заяви, че това би било тежък политически удар върху страната ни.

Българският премиер поиска писмен отговор от Европейската комисия какво се случва с двата големи проекта - "Южен поток" и АЕЦ "Белене", където страната ни е осъдена да заплати 620 милиона евро за поръчано оборудване на руската компания "Атомстройекспорт".

Бойко Борисов - министър-председател
Искам ЕК и Европейският съвет като солидарни с това, което България направи като лоялен член да бъдат така солидарни към нас - дали ще платят парите, дали ще ни позволят да строим реактор, дали ще ни съдействат да продадем реактор, дали ще ни позволят като частен проект да се строи Южен поток, дали съответно Гърция и Турция бидейки в Турски поток ще получат същите санкции каквито България. Не може това да е само български проблем, когато нещо се спира да е общ проблем, а когато трябва да се плаща да става само български проблем.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Химко“ има нов собственик
„Химко“ има нов собственик
Затворник-беглец отвлече такси и стреля по полицаи
Затворник-беглец отвлече такси и стреля по полицаи