НОВИНИ

Борисов: Полша и България са много важни политически и икономически партньори

Полша и България са много важни политически и икономически партньори. Това каза министър-председателят на Полша Беата Шидло по време на откриването на българо-полския бизнес форум в "София Тех парк". Полският премиер добави, че в ЕС двете държави се подкрепят по много въпроси. По думите й Полша и България са понесли много трудности, за да постигнат добри икономически резултати, но са успели.

bnt avatar logo
от БТА
13:50, 20.09.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Борисов: Полша и България са много важни политически и икономически партньори

Беата Шидло заяви, че Полша много държи на икономическото сътрудничество с България, като българо-полският бизнес форум е потвърждение за това.

Беата Шидло оповести, че вече има успешно реализирани бизнес проекти между двете държави, допълвайки, че полските фирми могат да се похвалят с добри резултати на българския пазар. Тя добави, че полските фирми имат голям опит в областта на инфраструктурните проекти и се надява, че България ще се възползва от този потенциал.

Българският премиер Бойко Борисов заяви, че България и Полша водят балансирана и отговорна политика. Той добави, че в момента в България активно се работи по административната реформа, за да се облекчи максимално бизнес средата.


;

Борисов се обърна към полските фирми, изтъквайки предимствата за инвестиции в България - 10 на сто плосък данък, 20 на сто ДДС, нулева инфлация и стабилен лев, обвързан с валутен борд. Той се похвали, че българската икономика в момента бележи ръст от 3,6 на сто, като се надява до края на годината да достигне 4 на сто.

Според българския премиер България и Полша "са от една черга".

"Минали сме през Варшавски договор и СИВ. Взели сме си поуките. Няма друга алтернатива освен ЕС. Единството, солидарността и разбирателството е най-добрият път", категоричен бе Борисов.

На българо-полски бизнес форум в състава на делегацията от Полша са включени над 15 полски компании и представители, които проявяват интерес към осъществяване на търговски връзки с български фирми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Поломието е останала само една двойка египетски лешояди
В Поломието е останала само една двойка египетски лешояди
Украйна праща спорния закон за образование за експертиза в Съвета на Европа
Украйна праща спорния закон за образование за експертиза в Съвета на Европа