Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че правителството няма да подаде оставка. Като аргумент той посочи параметрите на проектобюджета за 2019 г.. Коментарът му е по повод позицията на ДПС, че изпълнителната власт е в пълен блокаж и предсрочните избори са неизбежни. Борисов заяви, че нови избори биха стрували 50 млн. лв. Той инспектира отсечката Търговище - Буховци от автомагистрала "Хемус".

Шумен

Премиерът открои добрите параметри на бюджета, успешните акции срещу контрабандата и повишените приходи с 12% само за последните два месеца. Той припомни как след управлението на кабинета "Орешарски" държавата е платила 7 млрд. лева и е заварила дефицит от минус 4%.

Бойко Борисов, министър-председател: Сега за следващия бюджет половин милиард има повече за образование, повече половин милиард за здравеопазване, 10% върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари, всички. Половин милиард повече за общините, 150 млн. повече за хората с увреждания, да продължавам ли, кое е в колапс.

Работата на институциите дава резултати и това ядосвало опозицията, според премиера. Той посочи ,че контрабандата от 34% е слязла на 5%.

Бойко Борисов, министър - председател: Мислите ли, че тези, които години наред са се отчитали тук и там, не искат предсрочни избори олигарсите. Дали толкова мощни фигури, които в момента са или издирвани за арести, или са арестувани, искат ГЕРБ и Патриотите да управляват или искат оставка. И БСП, и ДПС през тези 20 години винаги са правили така, че да живеят добре и по-тяхно време са се случвали тези приватизационни сделки. Само се учудвам защо и президента им се хваща на играта.

Борисов подчерта, че ГЕРБ не дели общините по партиен принцип, а помага на всички.

Той попита отново защо Автомагистрала "Хемус" е извадена от списъка за европейско финансиране и защо не е направена от предишното правителство.

При инспекцията на отсечката премиерът съобщи, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Борисов разговаря със собственика и се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.

Бойко Борисов: Държавата не е в колапс

Бойко Борисов: Държавата не е в колапс

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че правителството няма да подаде оставка и като аргумент посочи параметрите на проектобюджета за 2019 година. Т...