Премиерът Бойко Борисов предлага работна група в парламента, съставена от експерти от всички политически групи, да обсъди и предложи решение за това как да бъдат обезщетени 200 000 български граждани, които пострадаха от фалита на кипърската застрахователна компания "Олимпик". Това Борисов направи в изказване в пленарна зала по време на извънредното заседание на Народното събрание.

Нека поработят експертите, да уеднаквят термините и да се съгласят какво да се направи - откъде да се вземат парите за обезщетение на тези 200 000 души, заяви Борисов.

Премиерът подчерта, че КФН е независим орган и той не се е месил в тяхната работа. КФН е избрана от парламента и се отчита пред него, припомни Борисов. "С Ралица Агайн не съм се виждал, не съм се чувал. Доклад при мен не е идвал", заяви Борисов. Той допълни, че вчера е извикал председателя на КФН, на ДАНС, министъра на финансите, за да разбере какво се случва в сектора.

Министър-председателят отбеляза, че има съществен проблем в застраховането. "Има хора с по 300 - 400 автомобила, които застраховат, в Румъния, Италия, Германия, Македония, Гърция, с български регистрационни табели. Логично ли е 42 процента от катастрофите в Румъния да са с български табели?", каза Борисов.

Ралица Агайн: КФН не е допуснала пропуски, оставката ми е морален акт

Ралица Агайн: КФН не е допуснала пропуски, оставката ми е морален акт

Комисията по финансов надзор не е допуснала пропуски, нито пък има пропуски в законодателството ни. Това заяви ръководителят на „Застрахователен надзо...

Заместник-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка, депутатите я приеха

Заместник-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка, депутатите я приеха

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн подаде оставка, а депутатите я приеха на извънредно заседание на парламента. Премиерът...