Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Дубровник за участие в Осмата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

Основната цел на форума „16+1“ е да задълбочи търговските връзки и икономическото сътрудничество между държавите участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства.

Днес българският премиер ще проведе среща с председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян. Фокус на

разговора между двамата правителствени ръководители ще бъдат постигнатите договорености и резултати от миналогодишната среща „16+1“, чийто домакин беше София.

Бойко Борисов и Ли Къцян ще обсъдят напредъка в търговските и икономическите връзки между двете държави и потенциала за реализирането на съвместни проекти в редица сектори в региона.

Утре министър-председателите на България Бойко Борисов, на Хърватия Андрей Пленкович и на Китай Ли Къцян ще открият официално Глобалния център за партньорство, чието създаване беше договорено през юли в българската столица.

Сделки за милиарди обсъждат на форума 16+1 в Хърватия

Сделки за милиарди обсъждат на форума 16+1 в Хърватия

Осмата среща във формат 16+1 започва в хърватския град Дубровник. Лидерите на 16 източноевропейски държави ще се срещнат с китайския премиер Ли Къцян,...