НОВИНИ

Бойко Борисов пристигна в Лондон за срещата на върха на "Берлински процес"

Премиерът Бойко Борисов е участник в Срещата на върха на инициативата „Берлински процес" в Лондон. Това е петата ежегодна среща, която започна с разговори на външните министри.Тя цели да потвърди подкрепата за европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
13:44, 10.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Държавните и правителствените ръководители на Великобритания, Австрия, България, Германия, Италия, Словения, Франция, Хърватия, Полша, Гърция, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Република Македония и Черна гора ще обсъдят развитието на транспортната, информационната и комуникационната инфраструктура, повишаването на икономическия ръст в региона, както и темите за сигурността и миграцията като важни елементи за стабилността.

България е поканена в Лондон като страна, която постави европейската перспектива на държавите от Западните Балкани във фокуса на своето Председателство на Съвета на ЕС и на Срещата на върха в София на 17 май.

В британската столица премиерът Борисов ще участва и в работен обяд с лидерите на страните, даван от министър-председателя на Великобритания Тереза Мей. На него ще присъстват и представители на Европейската инвестиционна банка, на Европейската банка за възстановяване и развитие и на Съвета за регионално сътрудничество.

;

По повод в бурните процеси, случващи се в Лондон в навечерието на срещата, премиерът Бойко Борисов коментира, че това са си вътрешнополитически събития.

Бойко Борисов, премиер на България: За нас е по-важно бъдещето на Берлинския процес, на това, която направихме в София за Западните Балкани. Защото ние сме едно и трябва да бъдем много единни в задачите, които си поставяме. Това ще им кажа сега.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разшириха разследването за отравянето на мъжа и жената край Еймсбъри
Разшириха разследването за отравянето на мъжа и жената край Еймсбъри
Постепенно се нормализира обстановката в Мизия
Постепенно се нормализира обстановката в Мизия