НОВИНИ

Борисов призова за промени в Закона за обществените поръчки

Премиерът Бойко Борисов призова за промени в Закона за обществените поръчки, които да доведат до прекратяване на практиката на безкрайните обжалвания. Борисов заяви това при инспекция на започналите преди седмица ремонтни дейности на пътя Пловдив - Асеновград. Заедно с министъра на регионалното развитие Николай Нанков те обсъдиха с представители на фирмата - изпълнител етапите от реконстркцията на 11 километровата отсечка, известна като „шосето на смъртта“.

bnt avatar logo
от Екип на „По света у нас“
19:05, 17.08.2017
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

Пътят Пловдив - Асеновград е вторият по натовареност в страната след Цариграско шосе при Орлов мост в Столицата. Повече от 30 години хората от региона чакат той да се превърне в сигурно транспортно съоръжение. Според фирмата-изпълнител разширението ще е готово през септември 2018-а. А премиерът Борисов днес припомни, че две години са текли обжалвания на процедурите, което е спряло строителството.

Бойко Борисов, министър-председател: Аз не съм доволен, от това че две години загинаха хора тука заради тези безумни обжалвания на обществените поръчки, просто тези фирми - „щатни обжалвателки“, които ни спират вече две години, не можем да почнем обходите на Поморие, и понеже питате за Слънчев бряг, този път щеше да е готов. Ето това е - медиите, дайте да направим един дебат по темата. Много ми се иска да станат тези неща.

По късно днес премиерът инспектира и изграждането на газовия участък Лозенец - Недялско. По думите му капацитетът на транзитния газопровод от и за Турция ще достигне около 16 млрд. кубически метра газ. Обектът ще бъде завършен през 2018 година. „Доволен съм, че догодина по това време ще имаме към газовия хъб газови връзки и в двете посоки“, отбеляза премиерът. Той подчерта и активната работа по интерконекторите със Сърбия и Гърция. По отношение на самия газов хъб „Балкан" министър-председателят изтъкна, че предпроектното проучване предстои да стартира и ще бъде направено с европейски средства.

Бойко Борисов, министър-председател: Така че да имаме възможност и от азерскси газ и от руски газ, и от втечнен газ от терминала и от Румъния и от Украйна и разбира се работим активно по 15 милиарда руска газ да идва в газовия хъб.

Във връзка с публикациите в интернет, които ГДБОП възприе като заплаха за живота на министър-председателя, Борисов каза, че тази сутрин сам се е извинил на Васил Коцев, който беше разпитван по случая.

Бойко Борисов, министър-председател: Исках да чуя защо иска да ми отреже главата. И се оказа че нито той ме мрази нито аз - него, нито знам за тази работа. Ей сега се карах тука и на полицаите, някой път се престарават, не знам на кого и на какво искат да угодят. То става не мечешка услуга, а става да те е срам. Ще го карат да пише декларация. Аз няма да си дам така лесно главата, всеки би се опъвал.

В профила си във Фейсбук Васил Коцев днес благодари на Бойко Борисов и също смята случая за приключен.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Над 52 милиона лева са приходите в община Благоевград за миналата година
Над 52 милиона лева са приходите в община Благоевград за миналата година
С бурка в австралийския Сенат
С бурка в австралийския Сенат