Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Израел Бенямин Нетаняху, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата са обсъдили развитието на сътрудничеството между двете страни, което в последните години е изключително активно.

© Архив/БГНЕС

Премиерът Борисов поздрави израелския си колега за изборната победа и подчерта, че изграденото доверие и доброто партньорство между България и Израел ще продължат да се развиват.

Борисов е поканил на посещение в България Нетаняху, който е посочил, че състави ли кабинет, ще се отзове на поканата. Двамата премиери са обсъдили и проекта за Източно-средиземноморския газопровод „Ийст Мед“, който ще доставя газ от Държавата Израел за Европа и ще преминава през Кипър, Гърция и Италия.

Министър-председателят Бойко Борисов е подчертал, че основен приоритет за България е гарантиране сигурността на енергийните доставки за страната и диверсификацията на източниците и че чрез интерконектора Гърция-България, страната ни може да получава доставки от „Ийст Мед“.