НОВИНИ

Борисов: Ще преговаряме с три държави за нови самолети

Ще преговаряме с три държави за нови самолети, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Той посочи, че и F-16, "Юрофайтер", "Грипен", МиГ, Су имат заводи и произвеждат нови самолети. Като се купува, поне да е ново, коментира министър-председателят, уточнявайки изказването си от сутринта, че винаги е държал самолетите да бъдат нови.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:36, 07.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
борисов преговаряме три държави самолети

„Преговорите ще вървят с три държави. Чух го президентът каза - правителството има право да преговаря с всички. Ще преговаряме с всички, но на Каракачанов /министърът на отбраната бел.р./ съм му казал да говори за новите самолети. С всичките ще преговаряме за нови самолети. Първо ще купим влаковете и тогава ще купуваме самолети. Първо ще купим влаковете, за да се движат хората сигурно, евтино и екологично чисто. От 2006 г. стоят влаковете неразплатени. За всичко ще съберем пари, ще върви заедно. Не виждам какъв е проблемът. „Авионамс“ вече работи, ремонтира, бавно, но стриктно по детайли. Но, става въпрос за много пари. Ще се пазарим за отстъпки във времето, плащанията и цените“, заяви Борисов.

На въпрос кога ще приключат преговорите, той отвърна, когато приключат експертите, аз няма да преговарям.

„Каракачанов си е министър, има си експерти, институти. Да отидат да преговарят. Това е изискването - за разсрочено плащане, лизинг, индустриално сътрудничество вътре в България. Това са преговори, които трябва да се проведат, защото става въпрос за милиарди“, каза още Бойко Борисов.

На въпрос относно напрежението между институциите, Бойко Борисов коментира, че с президента Румен Радев са се срещнали и са се разбрали. Имаме пълен синхрон, добави премиерът.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първо ръкостискане между Путин и Тръмп на срещата на Г-20
Първо ръкостискане между Путин и Тръмп на срещата на Г-20
Гол скок с парашут край Момбаса
Гол скок с парашут край Момбаса