Премиерът Борисов ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор (КФН) утре. Предмет на разговор ще бъде фалитът на застрахователна компания "Олимпик" и предложения към българските евродепутати за възможни законови промени в европейското законодателство.

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация, заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Днес той посети ремонтни дейности в Стара Загора.

Бойко Борисов, министър-председател: Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера.
Съдът в Кипър решава за ликвидацията на "Олимпик" до края на септември

Съдът в Кипър решава за ликвидацията на "Олимпик" до края на септември

До края на септеmври съдът в Кипър трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидацията на застрахователната компания "Олимпик". Ако това...

По темата за срива на Търговския регистър премиерът заяви, че са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда.

Бойко Борисов, министър-председател: Виждате, има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата.
​Бойко Борисов: Виновните за срива на Търговския регистър ще понесат отговорност

​Бойко Борисов: Виновните за срива на Търговския регистър ще понесат отговорност

Премиерът Бойко Борисов ще потърси отговорност заради кризата с Търговския регистър и даде да се разбере, че ще поиска оставката ръководството на Аген...

Бойко Борисов припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната.

Бойко Борисов, министър-председател:Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много. Във всеки град стават много хубави неща, защото оперативните програми работят. Там където не могат да се оправят, додаваме от бюджета, особено в малките общини, така че да им се направят улиците, водоснабдяването, осветлението.