НОВИНИ

Борисов свиква среща с Горанов и КФН заради фалита на дружество "Олимпик"

Премиерът Борисов ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор (КФН) утре. Предмет на разговор ще бъде фалитът на застрахователна компания "Олимпик" и предложения към българските евродепутати за възможни законови промени в европейското законодателство.

борисов свиква среща горанов кфн заради фалита дружество олимпик
bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 19.08.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация, заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Днес той посети ремонтни дейности в Стара Загора.

Бойко Борисов, министър-председател: Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера.
;

По темата за срива на Търговския регистър премиерът заяви, че са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда.

Бойко Борисов, министър-председател: Виждате, има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата.
;

Бойко Борисов припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната.

Бойко Борисов, министър-председател:Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много. Във всеки град стават много хубави неща, защото оперативните програми работят. Там където не могат да се оправят, додаваме от бюджета, особено в малките общини, така че да им се направят улиците, водоснабдяването, осветлението.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолет „Спартан“ транспортира медицински екип за донорска ситуация
Самолет „Спартан“ транспортира медицински екип за донорска ситуация
Пожарът край Карлово е овладян
Пожарът край Карлово е овладян