НОВИНИ

Борисов: Убеден съм, че криминалистите ще разкрият убийството в Русе

Прокуратурата е господар на досъдебното производство, но, както каза главният прокурор, "прокуратурата ще бъде едно деловодство, ако не работят добре службите". Така че, независимо от много ясното разделение на властите, ние сме длъжни да работим заедно, от първия до последния миг, докато вкараме в съда даденото дело. Това каза премиерът Бойко Борисов на Националното съвещание на МВР.

bnt avatar logo
от БТА/БГНЕС
17:27, 07.10.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
борисов убеден съм криминалистите разкрият убийството русе

Премиерът коментира случая с бруталното убийство на тв водеща в Русе.

Бойко Борисов, премиер: Убеден съм, че колегите от Криминална полиция ще разкрият убийството в Русе. Въпрос на време е да се разкрие убийството. Искам институтът по криминалистика да го направим такъв, какъвто го гледате по филмите. Колкото трябва ще се заделят пари, най-съвременното, което има, трябва да се купи.
;

В словото си Борисов засегна и темата за битовата престъпност, като заяви, че не може да си обясни защо, след като и днес се предоставят 341 коли на МВР, плюс 300 коли, които в момента са в поръчка, продължава да има села или населени места, където полицейското присъствие е недостатъчно или малко.

"Всеки един директор си знае населените места, знае колко патрула и полицаи има и не може да ме убедите, че не можете в 2, 3 или 4 села да направите график за по няколко часа полицаите да респектират, да организират. И камери се купуват", подчерта премиерът и беше категоричен, че тази тема трябва да се затвори.

"Когато даваме пари за МВР, всички питат защо и искат да има по-добър ред и спокойствие. Центърът за пътна безопасност, агенция за пътна безопасност почти са на финала. Максимално усилие трябва да се вложи в тези няколко неща", каза още Борисов.

Бойко Борисов, премиер: Не може да мрат хора по улицата. Петък, неделя - като гледате магистралите и трафика, виждате какво става по пътищата. Организира се движението и трудно се поема този трафик. Ако не бяха магистралите, не знам тези милиони коли как щяха да се движат по двулентови пътища.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган заяви, че лично следи разследването за изчезналия саудитски журналист
Ердоган заяви, че лично следи разследването за изчезналия саудитски журналист
Нова кралска сватба на Острова: Принцеса Юджини казва Да този петък
Нова кралска сватба на Острова: Принцеса Юджини казва "Да" този петък