Премиерът Бойко Борисов изказа критиките си към прибързаните действия по публикуване на данни около разследването на бруталното убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе. Това можеше да предизвика укриване на вещи, укриване на извършител и нямаше да има днес какво да си говорим. Обявявайки каквото и да е от разследването, това щеше да го провали, заяви премиерът на официален брифинг с участието на вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров.

Бойко Борисов, премиер на България: Благодаря на трите федерални провинции в Германия, на техните служители, защото действително в реално време, той менеше адресите си на териториите на три провинции.

Извършителят ще бъде разпитан от немски съд, за да бъде екстрадиран, допълни Борисов.

Задържаният за убийството на Виктория Маринова е заловен в германския град Щаде

Задържаният за убийството на Виктория Маринова е заловен в германския град Щаде

В Германия е задържан мъж, за когото се твърди, че е извършителят на убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Това, което е известно е,...

Премиерът изказа и възмущението се от появили се журналистически публикации относно мотивите за убийството на Виктория Маринова.

Бойко Борисов, премиер на България: Българи направиха така, че за България да се говори като за Малта и Словакия, да си очернят държавата и да се говори за такова най-тежко престъпление като убийство на разследващ журналист. Сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да ходят да обясняват в Брюксел и в САЩ какво се случва в България.

Премиерът призова да няма повече подобни експерименти с провокиране на несъществуващи престъпления.

Бойко Борисов, премиер на България: Вие не сте четвъртата, вие сте първата власт в момента и ви моля да се държите сериозно. Такава свобода - да говорите, да пишете по всяка тема, мисля, че е факт.
Младен Маринов: ​Северин Красимиров е задържаният за убийството в Русе

Младен Маринов: ​Северин Красимиров е задържаният за убийството в Русе

Северин Надеждов Красимиров е задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. Той е роден 1997 г. в град Русе, живущ в Русе, оби...

Цацаров: Най-вероятно става въпрос за спонтанно нападение

Цацаров: Най-вероятно става въпрос за спонтанно нападение

Редно е да се изкаже благодарност на всички полицаи, прокурори, съдии, експерти от МВР, както и към полицията в Германия. Това заяви главният прокурор...