НОВИНИ

Борисов: Убиецът от Русе е сменял адресите си в три различни германски провинции

Премиерът Бойко Борисов изказа критиките си към прибързаните действия по публикуване на данни около разследването на бруталното убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе. Това можеше да предизвика укриване на вещи, укриване на извършител и нямаше да има днес какво да си говорим. Обявявайки каквото и да е от разследването, това щеше да го провали, заяви премиерът на официален брифинг с участието на вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров.

bnt avatar logo
от БНТ
09:27, 10.10.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Бойко Борисов, премиер на България: Благодаря на трите федерални провинции в Германия, на техните служители, защото действително в реално време, той менеше адресите си на териториите на три провинции.

Извършителят ще бъде разпитан от немски съд, за да бъде екстрадиран, допълни Борисов.

;

Премиерът изказа и възмущението се от появили се журналистически публикации относно мотивите за убийството на Виктория Маринова.

Бойко Борисов, премиер на България: Българи направиха така, че за България да се говори като за Малта и Словакия, да си очернят държавата и да се говори за такова най-тежко престъпление като убийство на разследващ журналист. Сини и червени политици се скъсаха да пращат имейли и да ходят да обясняват в Брюксел и в САЩ какво се случва в България.

Премиерът призова да няма повече подобни експерименти с провокиране на несъществуващи престъпления.

Бойко Борисов, премиер на България: Вие не сте четвъртата, вие сте първата власт в момента и ви моля да се държите сериозно. Такава свобода - да говорите, да пишете по всяка тема, мисля, че е факт.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравното министерство отпуска 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа
Здравното министерство отпуска 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа
Цацаров: Най-вероятно става въпрос за спонтанно нападение
Цацаров: Най-вероятно става въпрос за спонтанно нападение