НОВИНИ

Бойко Борисов се срещна с Желяз Андреев

Среща на премиера Бойко Борисов с Желяз Андреев и другите четирима българи, за чиято екстрадиция настояват Съединените щати. След консултации България и САЩ се договориха да не бъдат задържани под стража нашите сънародници, заподозрени за нарушаване на оръжейното ембарго със Сирия. Премиерът информира петимата българи, че ще предложи на кабинета решение държавата да поеме разноските при евентуален съдебен процес срещу тях зад Океана.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:20, 26.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

След срещата с Желяз Андреев и другите четирима българи, на която присъстваха главният прокурор и правосъдният министър, премиерът Бойко Борисов каза, че се надява след проведените вчера разговори между САЩ и България те и родителите им да спят по-спокойно.

Бойко Борисов, министър-председател: Полагаме усилия, каквото е необходимо от страна на държавата, ще бъде направено в тяхна защита, но нека все пак тече съдебен процес, ние всички вярваме и в американското законодателство и в българското.

Желяз Андреев благодари на премиера за проведената среща.

Желяз Андреев: Вярваме, че този случай ще бъде изчистен скоро и че ще възтържествува истината и справедливостта.

Желяз Андреев каза, че се чувства много по-спокоен след последните 24 часа, след като американската страна прие, че не става дума за неотложен случай и няма да се пристъпва към задържането на обвинените българи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров спаси два мачбола и спечели драматичен мач в Барселона
Григор Димитров спаси два мачбола и спечели драматичен мач в Барселона
Мъж се самоуби, скачайки пред влак
Мъж се самоуби, скачайки пред влак