НОВИНИ

Борисов: Корупцията в здравеопазването я правят докторите или Здравната каса

Корупцията в здравеопазването се дължи на лекари, които управляват здравните заведения или идва от Здравната каса. Така премиерът Бойко Борисов коментира зачестилите напоследък операции на службите и прокуратурата в здравеопазването. Това стана при откриването на обновени клиники в пловдивската университетска болница „Свети Георги“. Борисов инспектира обновяването на две клиники и асансьорните системи в болницата. Утре правителството ще обсъди новата здравна карта, съобщи премиерът.

bnt avatar logo
от Росица Колева
15:08, 28.05.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Премиерът заяви, че е разпоредил лекари, сестри и санитари да си получават заплатите, но прокуратурата и службите ще продължат да разследват медиците, ако са корумпирани.

Бойко Борисов, министър-председател: Има болници и доктори, които си гледат работата като мениджмънт, и други, които като Враца- сложили си частна болница в двора - скъпите пътеки в частната болница, евтините и задълженията - на държавната болница. Това не може да продължава, щото това са вашите пари.
;

Лекарите показаха на премиера новите зали на интензивното отделение, оборудвани с високотехнологична апаратура. Трите проекта за реновиране на болницата са на обща стойност почти 7 милиона лева, половината от които са от държавния бюджет, а другите - собствени средства на здравното заведение.

д-р Костадин Чифлигаров, Клиника по анестезиология и интензивно лечение: Високо качество оборудване на всеки бокс с мониторно наблюдение на всички жизнени показатели на пациента…всички информации се събират в една компютърна система.
Бойко Борисов, министър-председател: Значи докторите ни добри, парите ни добри, които даваме, апаратурата добра и накрая пациента да каже, че не е доволен - не го разбирам. Всъщност разбирам го, но не е честно. И затова полагаме тези усилия.

По-късно Борисов провери как върви строителството на пътя Пловдив-Асеновград и ремонта на 22-километровата отсечка на автомагистрала Тракия край Пловдив. Ремонтът на едното платно приключва в четвъртък. Борисов даде срок до 15 юни да бъде приключена рехабилитацията и на другото платно, за да може движението по пътя София - Бургас да се извършва безпрепятствено в летните месеци,

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова ще стартира кампания за отпадане на таксите в детските градини
Мая Манолова ще стартира кампания за отпадане на таксите в детските градини
ЕК предложи забрана на пластмасови продукти за еднократна употреба
ЕК предложи забрана на пластмасови продукти за еднократна употреба