НОВИНИ

Борисов поиска освобождаване на председателя на Агенция за закрила на детето

Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаване на Офелия Кънева като председател на Държавната агенция за закрила на детето. За временно изпълняващ длъжността се определя д-р Валентин Димитров, заместник-председател на агенцията.

bnt avatar logo
от БНТ
12:26, 24.01.2018 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Причината - не са предприети адекватни мерки срещу насилието над деца с увреждания от дом "Хризантема" в Габрово. Премиерът е разпоредил на инспектората към Министеския съвет да извърши цялостна проверка на дейността на агенцията.

Междувременно омбудсманът съобщи, че през ноември миналата година е получена жалба за конфликти между служителите в дома. Община Габрово е разпоредила проверка, при която не били открити нередности. Въпреки това екип на омбудсмана е посетил дома.

Мая Манолова, омбудсман на България: Екип на омбудсмана през декември на 16 и 17 беше на място в Габрово и е сигнализирал всъщност всички институции - отдела за закрила на детето, регионалната служба по социално подпомагане, кмета на Габрово, общинските отдели, местното РПУ за ситуацията. За твърденията, че има освен пререкания и конфликт между хората в персонала, но и насилие над деца.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи коментари в НС след речта на президента Румен Радев
Първи коментари в НС след речта на президента Румен Радев
Подадоха сигнал в прокуратурата срещу управителката на център Хризантема
Подадоха сигнал в прокуратурата срещу управителката на център "Хризантема"