НОВИНИ

Борисов: Все повече съдии се обвързват с ДСБ

Прокуратурата е независима, но все повече съдии се обвързват с една политическа сила - ДСБ. Това заявява в обширно интервю за Медиапул премиерът Бойко Борисов. По думите му ДСБ е като двуглава ламя - едната е в бордовете на фирми, в управлението, а другата иска да узурпира съдебната власт. От трите големи съдилища, два пряко ги ръководи ДСБ, казва Борисов.

борисов все повече съдии обвързват дсб
bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 08.03.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Премиерът коментира още, че от десетилетия наред, политически партии и лидери се опитват да яхнат или прокуратурата или съда. Няма сила, която да може да ги яхне, но има големи интереси, казва Борисов.

На въпрос как ДСБ ръководи съдилищата и кои съдилища, премиерът отговаря: "ВКС в лицето на Лозан Панов и Софийски градски съд. Според Борисов те се ръководят от хора, които не се крият, че са близки с определени медии и определени хора.

Борисов отправя нападки към ДСБ, че под реформи разбират "на мястото на един човек да сложим друг, ама да е "наш". Реформите ще си станат, ама бавно, допълва Борисов.

Той коментира и фирмите, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски, които участват в обществени поръчки. Такива бизнесмени като Пеевски има много, казва Борисов и уверява, че ще възложи да бъдат проверени и спрени и други поръчки, но не посочва кои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наградиха жени благодетелки за 8 март
Наградиха жени благодетелки за 8 март
Мартин Димитров: Кандидатите за КЗК трябва да имат отговори на конкретни въпроси
Мартин Димитров: Кандидатите за КЗК трябва да имат отговори на конкретни въпроси