Взети са всички мерки да не се нагнетява напрежение в Русе. Това каза премиерът Бойко Борисов в Народното събрание по повод събитията в крайдунавския град.

Вижте повече в прякото включване на Надежда Василева

Премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че не се опасява от ескалиране на напрежението в Русе и че са взети всички мерки, след като снощи рокери влязоха в квартала, където последно е живял задържаният за убийството Северин Красимиров.

Бойко Борисов, министър-председател: Престъпления извършват и християни, и мюсюлмани, и българи, и роми, турци и всякакви. Навсякъде. Жандармерията е там, вътрешният министър ми докладва, че е взел всички мерки да не се получи каквото и да било.

От левицата и от ГЕРБ заявиха, че не трябва да се допуска ескалиране на напрежението.

Корнелия Нинова, председател на БСП: С всички възможни и политически средства, и на правителството каквото трябва да направи, и МВР, но да не допускаме в никакъв случай това да се превръща в етнически въпрос. Просто много е опасно това за България.
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Институциите полагат максимални усилия, за да неутрализират подобно явление, за съжаление политиците понякога са тези, които провокират и подкрепят подобни неща да се случват в дадени точки на страната. Но нека да бъдем разумни и да не слагаме някакво разделение в това, че единият етнос прави повече тежки престъпления от другия.

Премиерът Борисов беше в парламента, за да отговори на въпрос на депутата от левицата Антон Кутев за работата на министъра по Българското европредседателство Лиляна Павлова.

Борисов заяви, че Лиляна Павлова и нейният екип са в непрекъсната координация с австрийските власти и в работа по австрийското председателство и след като приключат всичките задължения това министерство ще бъде закрито.

Децата без право на наследствена пенсия вече ще получават семейна помощ

Децата без право на наследствена пенсия вече ще получават семейна помощ

Парламентът реши да отпадне подоходният критерий за получаване на нов вид месечна помощ за деца с един или двама починали родители, които са без право...