Мога само да се извиня от името на правителството за това, което Валери Симеонов е казал по адрес на майките на деца с увреждания. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Брюксел във връзка с думите на вицепремиера Валери Симеонов, който в свое изказване определя протестиращите като "група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца".

„Такъв език е недопустим и се разграничавам от него. Крайно време е всеки да си мери думите“, заявява още премиерът и допълва, че това касае както опозицията, така и хората в управляващата коалиция.

"Има една приказка език мой - враг мой. Нещастието на хората не бива да се използва както от БСП, така и от г-н Симеонов. Аз мога и като премиер и като човек да им кажа голямо "извинявай" за това, че така са обидени. Ако бях на мястото на Симеонов, също бих се извинил. Често той по съвсем друг начин иска да го каже, но аз не съм му адвокат, да излезе да обясни какво е имал предвид", каза още премиерът.

"С майките постигнахме споразумение, дадохме си срокове, законопроектът мина на Министерски съвет, предстои обсъждане и се надявам да бъде гласувано до идния петък. Всичко, за което сме се разбрали, ще бъде изпълнено“, допълни Борисов.

Майките на деца с увреждания искат оставката на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания искат оставката на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказване, в което той определя протестиращите като "група...