НОВИНИ

Борисов заяви, че е помагал повече на Манолова, отколкото на Фандъкова

В коментар за очерталата се вече битка в столицата - премиерът Бойко Борисов каза, че е помагал повече на Мая Манолова, отколкото на Йорданка Фандъкова, за което е получавал упреци от партията. Лидерите на ГЕРБ и СДС днес обсъждаха участието на местния вот след подписаното споразумение между двете партии. Вижте повече в прякото включване на Надежда Василева

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:31, 03.09.2019
Чете се за: 01:51 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че многократно се е срещал с Мая Манолова, че тя многократно е разговаряла и с министри от кабинета, че е получавала всичко, което е поискала и са работили прекрасно с нея, и не е вярно, че тя е саботирана като омбудсман.

Борисов също така призова левицата да издигне свой кандидат за кмет на София, а не да се крие зад кандидатурата за Манолова. Той каза също, че би било лошо, ако ГЕРБ загуби от БСП.

Премиерът изтъкна, че ГЕРБ са избрали Мая Манолова за омбудсман. На въпроси на БНТ, Борисов отговори, че заслужено е критикуван от своите за подкрепата към нея.

Бойко Борисов, министър-председател: Надали има някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. Всички нейни закони, стотици милиони, които искаше за хората с увреждания, и за всички останали й бяха дадени. ГЕРБ я направиха омбудсман, така че Фандъкова с право ми се сърди, че тя е идвала по-малко при мен и много по-малко съм ѝ помогнал. Упрекван съм в това, те щяха отдавна да са я забравили като други от БСП, които бяха изпъдени. Но пък като омбудсман тя се справяше добре и не съжалявам за това, че съм го направил.

Премиерът припомни също, че в ГЕРБ са искали отмъщение срещу Манолова заради аферата Костинброд и обвиненията в изборни манипулации.

Бойко Борисов, министър-председател: Станишев и Мая Манолова занесоха сигнала. Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, аз не дадох. Точно обратното - казах - трябва ни такъв човек за омбудсман. И работихме прекрасно.

По повод думи на Мая Манолова пред журналисти, Борисов влезе в разсъждения и на тема прически.

Бойко Борисов, министър-председател: Надявам се да получа извинение за това, че аз съм пратил да я гледат как се фризира. До ден днешен знам, че преди някоя жена да излезе по телевизора, трябва да ходи там, ако си спомняте фъш-фъш да си правят, обем ли, как се казва. Аз се подстригвам сам и мога да се подстрижа пред вас, за да ви го демонстрирам. За съжаление прическата ми е толкова елементарна, че като хвана машинката и се оправям сам.

Борисов се надява Фандъкова и Манолова да водят коректна кампания.

Бойко Борисов, министър-председател: И двете са умни, отговорни. Няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участват в тази битка, защото не е честно да се скриеш зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я подкрепи.

Премиерът каза още, че е дал на Йорданка Фандъкова пълните права сама да определи листата със съветници.

Бойко Борисов, министър-председател: Тя е безспорно много почтен човек и надали някой се съмнява в нея, но всички върху които тегнеше съмнение съм ѝ казал да ги маха.

Лидерите на ГЕРБ и СДС днес се разбраха да подкрепят за шести мандат кмета на Монтана Златко Живков.

Румен Христов, председател на СДС: Разбира се, продължаваме и за другите областни градове, и за по-малките общини. Надяваме се да имаме и добър резултат.

Премиерът коментира и недоволството от демонтираните микрофони в Министерския съвет на срещата с председателя на Еврокомисията. И подкани за още въпроси.

Бойко Борисов, министър-председател: Никога не съм бягал от въпроси, щото имаше и такива приказки. Имаме микрофони. Веднъж се е случило и то такова беше изискването. Председател на ЕК, избрана, но още не е конструирана Комисията, не е завършено всичко. Не стига, че дойде в България да ни покаже отношението си, да ѝ направим някой скандал в Европа, не ми се щеше. Прибирам микрофоните.

Борисов очаква добър ресор за страната ни в новата Еврокомисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дебат и мерки срещу домашното насилие във Франция
Дебат и мерки срещу домашното насилие във Франция
БСП решава на 11 септември дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София
БСП решава на 11 септември дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София