НОВИНИ

Борисов заплаши с уволнение петима директори в МВР

Премиерът Бойко Борисов отправи ултиматум към пет дирекции на МВР заради контрабандните цигари. Той даде едномесечен срок на шефовете на областните дирекции в Перник, Русе, Хасково, Пазарджик и Пловдив да подобрят работата си в борбата с контрабандата или ще следва промяна. Премиерът участва с конференция, посветена на борбата с контрабандните стоки и цигарите.

bnt avatar logo
от БНТ
14:37, 07.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Според изнесените данни за изминалите две години службите са събрали 3 милиарда и 700 милиона лева повече в битката с контрабандата. Тази година пък приходите са над 1 милиард и 600 милиона лева. Намалял е и делът на потребление на незаконни цигари към второто тримесечие на 2016 г. като това е най-ниското ниво на нелегална търговия за последните девет години.

Бойко Борисов, министър-председател:
"Затворили сме всички канали. Като се има предвид огромната ни граница със Сърбия и Македония, предполагам, че от там ако някъде влиза нещо. Но вижте къде е България. Вижте къде са Германия, Англия, Франция. Вижте България как намалява рекордно ниска, а вижте Румъния, Холандия - как се увеличава. Полагаме огромни усилия и в битката с всички контрабанди - и в алкохола, и в горивата и в захарните изделия, месата, навсякъде. И затова резултатът сумарният ни е 3 милиарда и 700 милиона повече в бюджета."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9 области с жълт код заради проливни валежи
9 области с жълт код заради проливни валежи
Австрия на кръстопът
Австрия на кръстопът