НОВИНИ

Борисовата градина на 135 години (СНИМКИ)

От днес започват честванията на 135 години парк "Княз-Борисова градина". Казват, че Борисовата градина е едно от най-ярките места в столицата, наричат я още и "белите дробове на София“. Мястото в центъра на София е едно от местата за разходки не само днес, но и на поколенията софиянци в миналото. Историята й започва още през 1882 г. и в рамките на тази година се отбелязва 135 години от създаването й.

борисовата градина 135 години снимки
bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 15.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
Още

Във връзка с юбилея на най-стария и най-големия парк в София, Столична община планира през следващите месеци различни инициативи, включително повишаване на достъпността на историята на парка, възстановяване на елементи от парка в автентичния им вид, специална защита на ценни дървесни видове, прочистване от опасни дървета, поставяне на къщички за птици.

Софиянци и гости на столицата се потопиха днес в историята, като се повозиха на едно от автентичните превозни средства от миналото автентичните файтони от началото на 20-и век и така да станат част от отбелязването на 135 години парк "Княз-Борисова градина". Съхранява се в Музея за история на София. Счита се за "мерцедеса" на онези времена и е подарен от княгиня Клементина на нейния син Фердинанд за сватбата му с Мария Луиза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджетният дефицит на САЩ ще нарасне до 702 милиарда долара
Бюджетният дефицит на САЩ ще нарасне до 702 милиарда долара
В памет на Кристиан Таков
В памет на Кристиан Таков