НОВИНИ

​Босфорът е затворен заради лошото време, около 300 полета са отменени

Необичайна за Истанбул тежка зима парализира движението и живота в мегаполиса. Трети ден вали сняг, а на места снежната покривка достига половин метър. Учениците са разпуснати във ваканция. Неприсъствен ден бе обявен и за хората с увреждания поради трудности в придвижването. Истанбулският пролив Босфор отново бе затворен за движение в двете посоки.

bnt avatar logo
от БТА
11:41, 09.01.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
​босфорът затворен заради лошото време около 300 полета отменени

От летище "Ататюрк" в Истанбул са отменени над 300 полета по международните и вътрешните линии. На аерогарата има стълпотворение от хиляди хора, някои блокирани още от петък. Спряно е движението на катамараните от мрежата на обществения транспорт, които осигуряват връзката между европейския и азиатския бряг, към Принцовите острови, Ялова и Бурса. Отменени са и някои рейсове на пътническите кораби поради слабата видимост.

За борба с тежката зимна обстановка са мобилизирани около 10 хиляди машини. От Истанбулската голяма община съобщиха, че са разпръснати над 30 хиляди тона луга и сол. Засега няма прекъсване в електроснабдяването на града. Магазините работят нормално. В над 30 други окръзи на страната има десетки селища, блокирани от снега, където е обявена ваканция за училищата. Тежката зимна обстановка се очаква да продължи до вторник, след което прогнозата е за леко затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма застрашени родилки заради зимната блокада
Няма застрашени родилки заради зимната блокада
Почина художникът проф. Борислав Стоев
Почина художникът проф. Борислав Стоев