НОВИНИ

Босненската полиция е открила 50 мигранти в товарен влак

Босненската полиция е спряла около 50 мигранти от Афганистан, Иран и Пакистан, които се опитали да влязат от Сърбия с товарен влак през нощта в петък срещу събота, предаде Ройтерс. В разгара на кризата през 2015 и 2016 г. Босна и Херцеговина беше встрани от обичайния балкански маршрут на мигрантите към страни от Европейския съюз, но след затварянето на границите в региона броят на нелегалните мигранти в страната рязко се увеличи. Около 11 хиляди души от Азия и Северна Африка са влезли в Босна и Херцеговина от началото на тази година, превръщайки я в нов транзитен маршрут за мигрантите.

bnt avatar logo
от БТА
18:16, 01.09.2018
Чете се за: 00:17 мин.
По света
босненската полиция открила мигранти товарен влак

Най-често мигрантите пресичат река Дрина, по която минава границата със Сърбия. За прехвърляне през реката те са готови да платят 250 до 300 евро на трафиканти.
Товарният влак, който карал въглища, бил спрян близо до босненския граничен град Зворник на брега на Дрина. Когато влакът спрял, някои от мигрантите скочили от вагоните и се опитали да избягат. След това групата, скрита във влака, била върната в Сърбия. Полицията не съобщи повече подробности по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Божурище излязоха на протест в защита на шофьора Григор Григоров
Жители на Божурище излязоха на протест в защита на шофьора Григор Григоров
​Протестни демонстрации в източния германски град Кемниц
​Протестни демонстрации в източния германски град Кемниц