НОВИНИ

Ботев Пловдив спечели Суперкупата на България след успех с дузпи над Лудогорец

Носителят на купата на България Ботев Пловдив спечели и Суперкупата, след като се наложи с 6:5 след изпълнение на дузпи над шампиона Лудогорец.

bnt avatar logo
от БТА
22:47, 09.08.2017
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
ботев пловдив спечели суперкупата българия успех дузпи лудогорец

В редовното време срещата завърши 1:1, след като първо Тодор Неделев даде аванс на пловдивския тим, а в началото на второто полувреме Вандерсон изравни за разградчани. При дузпите фаталния пропуск направи Марселиньо, а всички играчи на Ботев бяха точни при наказателните удари.

Срещата започна в по-ниско темпо, но въпреки това още в 16-ата минута падна и първият гол. Ботев получи правото да изпълни пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Хорхе Броун и на около 30 метра от нея. Тодор Неделев застана зад топката и с майсторски удар я прати под гредата на Броун за 1:0 в полза на пловдивския тим.

Лудогогрец отговори моментално и натика противника си дълбоко в неговата половина. В 29-ата минута шампионите получиха възможност, много напомняща на тази, при която Ботев откри резултата. Марселиньо стреля много добре, но шутът му с десния крак намери гредата на Даниел Кайзер. Топката се отби в полския страж на Ботев и попадна на крака на Козмин Моци, но неговият идар бе крайно неточен. Секунди след това последва ново разбъркване пред вратата на Ботев и отново дясната греда спаси вратата на Кайзер от гол, този път след удар на Анисе.

В добавеното време на първата част гредата спаси Ботев за трети път, след като този път удар на Анисе бе отклонен от Кешерю. Лудогорец стигна до изравняването в 47-мата минута, когато Вандерсон бе изведен сам срещу Кайзер и безпроблемно реализира за 1:1.

В следващите минути играта стана двуостра, макар и повече и по-опасни положения да продължиха да бъдат пред вратата на Ботев. Тодор Неделев пробва да реализира втория си гол в мач в 54-тата минута, отново от фаул, но този път изстрелът му не намери целта.

Отличен шанс за гол бе пропуснат в 78-мата минута от Марселиньо. Плеймейкърът на Лудогорец се оказа на чиста позиция, но не успя да намери целта от близка дистанция. До края на срещата играта бе доста накъсана и нови голове на паднаха, което доведе до изпълнение на дузпи.Първи правото да бият получиха шампионите от Лудогорец, но Марселиньо пропусна. След него Лъчезар Балтанов даде аванс на Лудогорец с хубав изстрел в десния ъгъл.

Вандерсон изравни за 1:1 при следващия удар, но Виана с плътен удар по земя възстанови аванса на Ботев - на 2:1. Технично изпълнение на Натанел върна надеждите на Лудогорец, но Виктор Генев не оставави шансове на Броун за 3:2.
Абел Анисе направи 3:3 с удар по земята, но с мощен шут на Фелипе Бризола Ботев си върна аванса. Козмин Моци вкара петата дузпа за Лудогорец, но Пламен Димов отново бе точен за Ботев и спечели с 5:4 при дузпите.

За Ботев това е първа Суперкупа на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Стотици се събраха в Тел Авив на митинг в подкрепа на премиера Бенямин Нетаняху
​Стотици се събраха в Тел Авив на митинг в подкрепа на премиера Бенямин Нетаняху
Нападателят срещу войници край Париж е 36-годишен алжирец
Нападателят срещу войници край Париж е 36-годишен алжирец