НОВИНИ

Разцепление и ръкопашни схватки на заседанието на НС на СДС

С бой започна Националният съвет на СДС в София... и завърши с резцепление. Лидерът на партията Божидар Лукарски, на когото част от националния съвет иска оставката, се опита да не допуска на заседанието структури на опозицията с аргумента, че не са си плащали членския внос. Тогава се стигна до ръкопашна схватка и прекъсване на заседанието.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:00, 17.04.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Че в СДС има разнобой беше ясно от месеци, но че ще се стигне до бой надали някой е очаквал.

Предисторията: опозицията на сегашното ръководство, водена от двама от заместник-председателите на СДС Емил Кабаиванов и Румен Христов обвини Божидар Лукарски в бездействие и водене на партията към нежелана коалиционна политика с НФСБ на Валери Симеонов. Още в началото на днешното заседание хората на Лукарски показаха раздаден сценарий с разписани действия на опозицията за отстраняване на сегашния председател.

;

След боя Божидар Лукарси обяви, че прекратява Националния съвет, за провеждането на който ще бъде определена нова дата.

Божидар Лукарски - председател на СДС: За първи път в историята на СДС видяхме, че се работи по един сценарий явно писан от сценаристи извън партията. Битката очевидно е къде ще бъде заведена и на кого ще престане марката СДС понеже не е тайна, че имаме различия в партията по отношение на това каква да бъде бъдещата коалиционна политика.

Противниците на Лукарски останаха в залата, обявиха че имат кворум и проведоха заседание. След час излязоха с решение за свикване на нов Национален съвет на 2-и май, на който да се гласува предсрочно прекратяване на пълномощията на сегашния председател на СДС Божидар Лукарски.

Емил Кабаиванов - зам.-председател на СДС: Днес нямаше изземване на никакви функции. Каквото и да прави председателя висшия орган е националния съвет. Каквото реши Националния съвет, председателят е длъжен да го прави. Като не иска да го направи, подава си оставката и вече не е председател.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО
Румен Радев се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО
Къде и с колко се планира да поскъпнат токът и парното?
Къде и с колко се планира да поскъпнат токът и парното?