НОВИНИ

В ранния следобед ще бъде възстановено топлоподаването след аварията в София

Авария остави на минусови температури и без топла вода части от София. Засегнати са кварталите „Белите брези", „Стрелбище", „Красно село", „Гоце Делчев" и части от „Борово" и „Мотописта". Малко по-късно на студено останаха "Лозенец" и центъра, но там аварията беше отстранена през нощта.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
08:08, 22.12.2017 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Имаме около 2-3 часа заваръчни дейности, запълване, проба и възстановяване на топлоподаването. Това заяви инж. Боян Паунов от "Топлофикация София".

В София има около 2000 км тръби, в ранния следобед ще бъде възстановено топлоподаването на засегнатите квартали.

Тръбите са над 30-годишни, не са чак толкова стари, това е рискът на едно експлотационно предприятие. Ремонт се прави когато се появи аварийна ситуация.


инж. Боян Паунов - директор Дирекция "Експлоатация" - "Топлофикация София" : На финала сме на заваръчните дейности. Самите тръбопроводи са положени в канала, в трасето, така че имаме още около два часа заваръчни дейности. Следва запълване, проба и възстановяване на топлоподаването. В ранния следобед, надявам се, ще бъде възстановено топлоподаването на засегнатите квартали.

Богдана Лазарова: Всеки може да си представи как премина тази нощ с всички възможни одеяла върху теб, с бързовари, с първобитни средства. Съчувствам на семействата с малки деца....

- Нали след 24 часа ще е пусната, на духалки, печки, само че тока стана тройно сега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралия ще изтегли въздушните си сили от Ирак
Австралия ще изтегли въздушните си сили от Ирак
Добрите дела на 2017 г. - за мисията да даряваш
Добрите дела на 2017 г. - за мисията да даряваш