НОВИНИ

Състоянието на алпиниста Боян Петров се подобрява

Състоянието на алпиниста Боян Петров, който вчера пострада при катастрофа в Кресненското дефиле, се подобрява. Той вече е на собствено дишане и е контактен, дори е поискал храна. Според лекарите от Военномедицинска академия той няма да има трайни последици от инцидента.

bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 24.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По-добро е състоянието и на еколога Андрей Ковачев, който също пострада при инцидента. Мъжът помни какво се е случило и се възстановява бързо, заявиха от ВМА.

Боян Петров вероятно ще остане в реанимацията до петък, когато ще му бъде направена операция на подбедрицата.

Доц. Евелина Одисеева, началник на Клиниката по анестезиология във Военномедицинска академия заяви за БНТ, че по план е трябвало да направят няколко контролни изследвания и резултатите са били много добри.

Доц. д-р. Стоян Бешков, Национален природо-научен музей разказа за БНТ какво са правили Петров и Ковачев в Кресненското дефиле:

Доц. д-р. Стоян Бешков: Аз бях с тях преди седмица, със същия екип, с Андрей, с Боян, с представители на АПИ И МОСВ, просто да гледаме дали е възможно и какви мерки са възможни да бъдат взети, за да се намали въздействието върху животните и околната среда. Затова бяха там втори път Андрей и Боян пак представители на АПИ. Те не са броели сгазените животни, животните все повече намаляват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турски танкове навлязоха в сирийския град Джараблус
Турски танкове навлязоха в сирийския град Джараблус
Два американски самолета ще участват в охраната на българската граница
Два американски самолета ще участват в охраната на българската граница