НОВИНИ

Алпинистът Боян Петров и негов колега са блъснати край Кресненското дефиле

Алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев от сдружение "Балкани" бяха блъснати от автомобил в района на Кресненското дефиле след Симитли. В момента на инцидента двамата са обследвали водите в дефилето.

алпинистът боян петров негов колега блъснати кресненското дефиле
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 23.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Лекият автомобил, който ги ударил, е управляван от румънска гражданка на 27 години. Предполага се, че тя е шофирала с несъобразена скорост. Автомобилът, следван от още една румънска кола, се движел в посока Кулата. При неизяснени обстоятелства излязъл от дясното платно и блъснал Боян Петров и Андрей Ковачев, които в това време са били на банкета.

Двамата са откарани в спешното отделение на болницата в Благоевград в тежко състояние. По-късно са транспортирани за лечение във Военно медицинска академия - София. С опасност за живота е Боян Петров, който има мозъчно-черепна травма.

Д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ- Благоевград: Състоянието му беше по-тежко с многоженство фрактури на ребра, фрактура на черепа субдорален хематом на череп. Неща, който застрашават живота. Андрей Ковачев е в сравнително добро състояние само с отток на мозъка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина нашият колега Димитър Цонев
Почина нашият колега Димитър Цонев
България - земя на вечност и легенди - уникалният храм на Кибела в Балчик
"България - земя на вечност и легенди" - уникалният храм на Кибела в Балчик