НОВИНИ

Боян Петров към цел номер 10: връх Дхаулагири

Първо в Денят започва" алпинистът Боян Петров обяви, че следващата му експедиция ще започне на 20 август. Тогава той планува да замине за Непал, Катманду. На 23 август ще поеме към цел номер 10 - връх Дхаулагири.

bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 02.08.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Това е единственият в момента свободен връх, който може да се изкачи тази есен. Дхаулагири е седмият по височина връх на Земята.

Боян Петров: Предстои да си сваля цялата информация за него. Да разбера откъде са слабите му места. Тръгвайки се надявам, че аклиматизацията от Пакистан ще бъде достатъчно полезна за бързо изкачване. Но тези върхове, когато мислиш, че ще ги качиш бързо, накрая се оказва, че трябва да прекараш поредните два месеца отдолу, докато той се предаде.

В сутрешния блок "Денят започва" най-добрият ни алпинист разкри любопитни подробности от изкачването на Гашербрум II, който успя да покори по-малко от година след тежкия инцидент в Кресненското дефиле.

Боян Петров: Точно 11 месеца след Кресна се подложих на тези страдания. Мислех си, че нещо ще ми се обади. Обаче не - всичко си беше зараснало добре. Благодаря на ВМА, че са ме закърпили.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепрезидентът на САЩ в Черна гора
Вицепрезидентът на САЩ в Черна гора
Честваме с Македония Илинденско-Преображенското въстание в Скопие
Честваме с Македония Илинденско-Преображенското въстание в Скопие