НОВИНИ

​Бояново се вдигна на протест срещу нов бежански център

Бояново се вдигна на протест срещу нов бежански център от закрит тип в бившeто поделение край селото. Районът вече е предаден на областния управител на Ямбол, който има ангажимент да изгради площадка за фургони и необходимата инфраструктура за тях. Местните хора се страхуват най-вече от неизвестността и от слуховете, че в центъра ще бъдат настанени над 2000 мигранти. В Бояново живеят около 700 души, предимно възрастни хора, които казват, че при тях и сега има сериозна битова престъпност, като очакват тя да се увеличи, ако бъдат настанени и мигранти. От селото са поискали засилено полицейско присъствие и поставянето на камери за по-голяма сигурност.

bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 29.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Кръстьо Драганов, кмет на Бояново: Госпожа Бъчварова ми каза, че 52 фургона по 6 човека ще бъдат настанени вътре, което значи около 320-330 човека, а не както се говореше че до 2000.

Димитър Иванов, областен управител: Приемателен център от закрит тип, временен, в който се обработват документите и няма да живеят на това място.

Калоян Желязков, организатор на протеста: Аз съм тук, за да защитя селото си, в което съм израснал, да защитя тези хора, страхуващи се от тези т. нар. бежанци

Протестиращи: Заставаме зад Бояново, искаме Бояново да е за бояновци, България за българите, не искаме бежанци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести в Пловдив заради незаконни боеве с кучета
Арести в Пловдив заради незаконни боеве с кучета
Бойко Борисов ще разговаря с  Жан-Клод Юнкер за новия български еврокомисар
Бойко Борисов ще разговаря с Жан-Клод Юнкер за новия български еврокомисар