НОВИНИ

Бойко Рановски: ​МВР ще засили контрола по пътищата срещу агресията

МВР ще засили още повече контрола по пътищата срещу агресията. Това заяви в студиото на "Денят започва" началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски. Според него, трябва да се вземат всички мерки за извеждане на агресивните шофьори от пътя.

bnt avatar logo
от БНТ
07:41, 11.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Вижте целият разговор с комисар Бойко Рановски в "Денят започва"!

;

Специално внимание ще се обърне на младите шофьори, защото голям процент от катастрофите са предизвикани от млади хора до 24 години. Над 1800 са тежките транспортни произшествия в страната само от началото на годината, а 144-ма души са намерили смъртта си на пътя. Изключително стряскащи цифри за размерите на страната ни, коментира комисар Рановски.

Специални мерки се предвиждат около наближаващите великденски празници, когато се събират много почивни дни и се очаква особено засилен трафик. Екипи на пътна полиция и агенция пътна инфраструктура ще дежурят на всички натоварени пътища в страната. Относно идеята КАТ-аджиите да взимат процент от наложените глоби на пътя като начин за борба с корупцията комисар Рановски заяви, че мерките на "Пътна полиция" в тази насока работят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Призив за мир от Хирошима
Призив за мир от Хирошима
Следите на богомилите
Следите на богомилите