НОВИНИ

Бойко Борисов избира един от петима за кандидат-президент

Вестник "Труд" публикува още една част от интервюто си с премиера Бойко Борисов, от която стават ясни плановете му за президентските избори.

Бойко Борисов избира един от петима за кандидат-президент
bnt avatar logo
от БНТ
23:02, 03.01.2016
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

ГЕРБ има поне пет възможности за кандидат за президент, каза пред "Труд" премиерът и уточнява, че той не е сред тях.

"В тези петима души - аз не фигурирам в моята схема за президентските избори, не съм споделял още вижданията си с моите колеги, защото чакам да видя към юни-юли в какво състояние ще е държавата, в кои сектори ще е по-добре, за да си направя сметка дали мога да оголя някой от тях, като взема потенциален кандидат за президент. Така че от тези няколко души, които мисля, че ще бъдат добре приети, защото са се доказали, в зависимост от ситуацията ще мога да избирам", обяснява Бойко Борисов.

Според премиера без ГЕРБ никоя друга партия не може да направи правителство и допълвва, че балансьор в парламента сега е голямата партия ГЕРБ, а не както някога ДПС.

"В същото време тия, които говорят за предсрочни избори, а искаха от мен да им се кълна, че няма никога да отида на предсрочни избори, и аз го изпълнявам това като ангажимент към тях, знаят прекрасно, ако минат границата на добрия тон и правителството си тръгне, защото то не може да падне, а може да си тръгне, един месец след това, след изборите, те ще трябва да дойдат при мен да си говорим за правителство. Просто няма да има среща", казва лидерът на ГЕРБ.

От думите на Борисов става ясно, че при оставка на правителството и предсрочни избори "само ще похарчим пари, ще унищожим стабилността, няма задълго след това да може да се направи правителство, ще се въртят служебни правителства, а това си е просто блокиране на държавата".

"Видяхте местните избори – в какво състояние са партиите. Тогава ДПС стоеше по-добре, сега с конфликта вътре, който възникна, със сигурност това е сътресение. Затова да се стягаме, да работим, да си доусвояваме фондовете като държава, да си строим инфраструктурата, природата да ни е чиста. Повече пари и то много дадохме и за армия, и за образование, и за култура, и за спорт, и за пенсионерите", допълва Борисов.

В интервюто за "Труд" премиерът коментира още енергийните проекти и отношенията с Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спира се движението на камиони заради снега
Спира се движението на камиони заради снега
Българската антарктическа експедиция стяга багажа за последния преход до базата
Българската антарктическа експедиция стяга багажа за последния преход до базата