НОВИНИ

Бойко Борисов: България е решила изцяло проблема с мигрантите

Премиерът Бойко Борисов заяви, че България е решила изцяло проблема с мигрантите. Пред 400 делегати на среща на Европейската народна партия в София, Борисов изтъкна, че ако останалите страни не се справят със страховете на хората от мигрантския натиск, това ще се отрази на резултатите от европейските избори догодина. По време на форума, лидерът на ЕНП Жозеф Дол посочи, че според него българските социалисти не съществуват, откакто страната ни е поела председателството и че завиждат заради успехите на Бойко Борисов.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:22, 09.03.2018
Чете се за: 01:16 мин.
У нас

Премиерът Борисов поиска политически решения за мигрантите, строга охрана по границите и успокояване на хората. Разкритикува европейската дипломация по темата и я определи като огромен провал.

Бойко Борисов - министър-председател: Длъжни сме да вземем мерки. Ще влизат толкова, колкото можем да интегрираме, колкото можем да се погрижим. За другите ще плащаме, ще помагаме да стоят близко до населените си места. Ако не вземем това решение, след няколко години, може би още догодина на евроизборите ще преживеем първите големи разочарования и това ще доведе до катастрофа.

Борисов посочи, че на евровота във всяка страна ще бъде поставен въпросът за мигрантската криза.

Бойко Борисов - министър-председател: Борисов се оправи, нула процента натиск, но какво ще кажат другите? България на 100 процента реши въпроса с мигрантите, на нас ни е трудно да пазим шенгенското пространство, обратно на това, което някои държави членки говорят. Хората ги е страх. Ако продължаваме да шикалкавим, ще почнат да ни бият не социалистите. Виждате - никъде успехът не е на социалистите. Ние трябва повече вече да внимаваме популисти и националисти да не излязат. Социалистите са системна партия, хубави, лоши, с тях може да се партнира.

Борисов отбеляза, че кохезионната политика трябва да остане за всички държави като един от инструментите за преодоляване на различията между регионите. И че след Брекзит трябва да се повиши таксата, която ще плащат страните членки. Заяви, че Брекзит се е случил заради страха от мигрантите.

Бойко Борисов - министър-председател: Няма спор за никой в Европа, включително и за тези, които най-силно "хейтят" ЕС, че това е най-доброто място за живеене и най-добрият съюз в света.

На среща с представители на ГЕРБ, лидерът на ЕНП Жозеф Дол посочи, че социалистите завиждат за успехите на Борисов.

Жозеф Дол - президент на ЕНП: Бойко, ние сме добри приятели от години. Както казах тази сутрин, той е големият председател, защото той председателства Съвета на Европейския съюз до първи юли. Смятам, че добре започна твоето председателство и то ще бъде много успешно.

От София ЕНП стартира инициативите си на местно равнище за евроизборите догодина.

Цветан Цветанов - зам.-председател на ГЕРБ: Европейските избори ще бъдат генералната репетиция на нашите кметове и структури в страната.

Есента на 2019 г. у нас предстоят и местни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото за наводнението в Аспарухово е върнато за доразследване
Делото за наводнението в Аспарухово е върнато за доразследване
Брюксел ни дава 4 млн. лв. за администаривна реформа
Брюксел ни дава 4 млн. лв. за администаривна реформа