НОВИНИ

Бойко Борисов: Бойните самолети за ВВС трябва да са нови

Премиерът Бойко Борисов заяви за бойните самолети, които ВВС се предвижда да придобият, че те трябва да бъдат нови. Нека се произнесат експертите, но самолетите трябва да са нови - така и така ще се вадят купища пари за тях, каза премиерът, който участва в дискусия на тема "Трансатлантическата връзка през българското председателство на Съвета на ЕС", организирана в София от Атлантическия клуб с подкрепата на фондацията "Конрад Аденауер" и Дипломатическия институт.

bnt avatar logo
от БНТ
10:41, 07.07.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: Самолетите мога да кажа, че единственото ми изискване е да бъдат нови самолети. Експертите нека да се произнесат, но самолетите трябва да са нови. Така и така ще се вадят купища пари за тях, трябва да са нови. Така че се надявам, че в лицето на държавите, с които преговаряме и произвели такава техника, това да стои на тяхното внимание.

Трите вида въоръжени сили трябва да се превъоръжават паралелно, отново заяви премиерът Борисов. В изказването си премиерът засегна редица теми. Той посочи, че продължава да смята, че споразумението с Турция работи много добре. За Македония Борисов каза, че договорът за добросъседство, който очакваме да подпишем на 2 август, е изключително важен.

Интересът на България е да подкрепим Македония да влезе в атлантическия пакт, посочи Борисов. За отношенията ни с Русия Борисов каза, че те са строго прагматични, имаме стратегически интерес България да бъде диверсифицирана.

Дискусията с участието на премиера е част от събитието "Атлантически дискусии", през втората част на което посланикът на САЩ в България Ерик Рубин ще говори за перспективите пред българо-американското сътрудничество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5-етажна жилищна сграда се срути в южния италиански град Торе Анунциата
5-етажна жилищна сграда се срути в южния италиански град Торе Анунциата
По-големи глоби за неправилно паркиране в Пловдив
По-големи глоби за неправилно паркиране в Пловдив