НОВИНИ

Борисов няма нищо против къмпингуването, но е против задължителното гласуване

Премиерът Бойко Борисов няма нищо против къмпингуването. Това каза той пред журналисти в Хасково. Той призова за дебат, тъй като конфликтите не носят нищо добро на България. Министър-председателят съобщи още, че е изконно против задължителното гласуването. В Хасково Борисов присъства на форум организиран от партия ГЕРБ, на тема "Предприемачеството - двигател за развитие в България".

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
15:25, 13.03.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Според премиера Бойко Борисов, за промени в Закона за черноморското крайбрежие са настоявали Найден Зеленогорски и цитирам "другите", както и някой от кметовете на населените места. Премиерът поясни, че забраната за къмпигуването е решение на парламента и само поиска гаранции, че местата ще бъдат почиствани.

Бойко Борисов - министър-председател: На мен не само не ми пречат. И на мен ми се ходи там, да седна и да няма никой - толкова ми е омръзнало от хора. Моята препоръка е вместо с такива протести, да отидат, да седнат в парламента, да си направят един дебат, да си стиснат ръцете, защото с тези непрекъснати конфликти нищо добро не дават за държавата.

В Хасково министър-председателят каза и, че лично той е против задължителното гласуване, което Народното събрание подкрепи на първо четене. ГЕРБ обаче подкрепя предложението, защото е на техните партньори.

Бойко Борисов - министър-председател: Те знаят моето мнение - аз съм против задължителното гласуване. Който иска да гласува - това е демокрацията, това е право. Но в парламента мина тази точка, защото когато ние искаме да минат важни точки от нашата програма трябва да намерим своите поддръжници.

България отново ще помогне на бедстващите мигранти на гръцко-македонската граница, обясни още министър-председателят. Борисов допълни, че страната ни е максимално съпричастна с нуждите и помощта няма, която правителството изпрати в петък няма да е единствената.

Бойко Борисов - министър-председател: Сега подготвяме, но чакаме, понеже са храни и има малко по-дълга процедура с македонските власт, в понеделник ще отидат и ТИР-ове с храни за Македония. Максимална съпричастност към страданията на тези хора и хуманност.

Очакванията на премиера са до четвъртък или петък да бъдат изчистени и споразуменията с Турция за реадмистия на мигранти. Борисов отново подчерта, че либерализацията на визите за Турция трябва да влезе в сила едновременно с договора за реамнистия на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готвиха традиционни сирийски ястия в София
Готвиха традиционни сирийски ястия в София
Малките репортери отидоха на цирк
Малките репортери отидоха на цирк