Министър-председателят и лидер на партия ГЕРБ ще участва в заседание на депутатите от управляващия в Германия Християнсоциален съюз. Бойко Борисов ще бъде лектор на форума, в който ще се очертае партийната програма за новия политически сезон. Досега почетни гости на програмното заседание са били канцлерът на Германия, бившият премиер на Великобритания, както и министър-председателите на Ирландия и на Унгария.

В Берлин ще се състои много не само за нас в България заседание, но и за всеки един германец, защото на 20-ти септември предстои федералното правителство да вземе конкретни решения, които се отнасят до справяне с климатичните промени, които ще засегнат всеки един от гражданите на Федералната република. Затова за да изяснят своите намерения, се събират днес представители на управляващата коалиция какъвто е Християнсоциалният съюз.

На това заседание е поканен премиерът на България и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Посещението на Борисов и участието му в това заседание можем да наречем дори ключово с много голяма символична сила, защото то ще бъде следено от германските медии и ще бъде предаден контекст на България по-различен от този, който имаше досега страната ни, тъй като напоследък само стереотипи, само лоши новини, свързани с престъпления на наши сънародници във федералната република имаше в германското медийно пространство. Сега, в началото на политическия сезон не само в Германия, не само в България, но и в цяла Европа българският министър председател ще вземе участие в един такъв важен форум.