НОВИНИ

Бойко Борисов: По-важно от управлението е етническият мир

След като Народното събрание гласува трети мандат на премиера Борисов, той отговори пред журналисти на нападките на опозицията.

bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 04.05.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Единствентото, което ме интересува е очакванията на хората. Демокрацията е това - явяваш се на избори, който спечели - прави правителство, заяви Борисов.

Той заяви, че от БСП нямат право да казват, че ГЕРБ се бори за власт, защото цялата власт им я е бил сложил на тепсия. Да направят правителство и пет месеца да управляват.

"За каква власт ни говорят на нас. Ние ясно бяхме казали с кой може и с кой не може да се управлява. В тази ситуация вариантите бяха два. Нови предсрочни избори след няколко месеца", заяви Борисов.

Премиерът се обърна и към колегите от ДПС като заяви, че през всичките години на неговото управление е имал добро, привилегировано дори отношение към българските мюсюлмани в смесените райони.

"На тях мога да им кажа да бъдат спокойни, защото по-важно от управлението е етническият мир. Ще го пазя всякак. Мен ме поставиха в тази ситуация или да управляваме по този начин с ОП или тежка политическа нестабилност в България. Ако трябва да служим на държавата, трябва да служим сега, въпреки тези трудности", заключи Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов на протест пред Народното събрание
Слави Трифонов на протест пред Народното събрание
Британският принц Филип се оттегля от публични ангажименти от есента
Британският принц Филип се оттегля от публични ангажименти от есента