НОВИНИ

Бойко Борисов: Ефектът от акцията по пътищата към морето тепърва ще се усети

Ефектът от мащабната акция на КАТ по пътищата към морето тепърва ще се усети. Това заяви премиера Бойко Борисов във Варна. Той е на посещение в морската столица за да инспектира големите инфраструктурни проекти.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
17:50, 10.08.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Екипите на Пътна полиция са оборудвани с най-новата техника и ще следят за нарушители на пътя и агресивни водачи.

Бойко Борисов, министър-председател: "Сега им купихме най-добрите машини с фабрично вградени видео камери залепят се за тебе и карат, филмират те и оставаш без книжка. Така че сме ги изкарали по пътищата, отгоре имаме хеликоптери, които снимат до един квадратен сантиметър, радари на пътя."

Във Варна ремонта на булевард "Левски" трябваше да приключи до края на август, но удължиха срока с четири месеца.

Бойко Борисов, министър-председател: "Малко им се карах, че се бавят, но го минах целия и действително е много сложно съоръжение с тези пилони, които възникнаха в следствие на тази сто годишна опасност от наводнения, но виждате последните години не можем да бъдем сигурни. ека да гo направят качествено, за да не стане някоя беля."

Двете най-големи църкви във Варна в момента се ремонтират и строят с помощ и от държавата. До момента Министерския съвет е отпуснал на митрополията половин милион лева.

Бойко Борисов, министър-председател: "А за "Успение Богородично"? - Там са 200 хиляди лева и 300 хиляди лева за ремонта на храма „Свети Прокопий Варненски". -Така, а остава ли ни още до края на ремонта? - За "Свети преподобни мъченик Прокопий" се надявам, че до края на другата година ще открием храма."

Премиерът инспектира и ремонтните дейности в квартал Аспарухово, където тече пълна рехабилитация на основните булеварди и подмяна на подземната инфраструктура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При спецакция в Бургас: Заловиха контрабандни цигари за близо 1 милион лева
При спецакция в Бургас: Заловиха контрабандни цигари за близо 1 милион лева
Настояват за спешен ремонт на пътя до Рилския манастир
Настояват за спешен ремонт на пътя до Рилския манастир