НОВИНИ

Бойко Борисов: Газовият ни хъб става много важен за Европа

По думите на премиера България трябва да поеме търговията на газ от юга на европейския газов хъб „Балкан“. Според Борисов е нужна и повече гъвкавост при взимането на финансови, икономически, енергийни и други решения в Европа, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:30, 29.09.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Бойко Борисов: Газовият ни хъб става много важен за Европа

По отношение на Шенген и еврозоната, българският министър-председател изтъкна, че страната ни е покрила всички параметри, тези въпроси трябва да бъдат изговорени с всички и да се постигне консенсус.

Бойко Борисов, министър-председател на България: По критерии България е най-надеждната граница на Шенген, финансово-икономическите ни показатели са пример, борбата с контрабандата и корупцията също.

Той изтъкна ръста на икономиката, стабилния фискален резерв, нулевата инфлация, ниската безработица.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Трябва да продължим да си вършим работата в България.

Министър-председателят Бойко Борисов направи коментара си пред журналисти в Талин, където участва в Среща на върха в областта на цифровите технологии. По думите му Естония, която организира форума днес, е добър пример в сферата на дигитализацията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Това, което правим с електронното правителство, промените на законите, премахването на административните тежести, дигитализацията – всички тези мерки ще дадат резултати още следващата година.

На въпрос за общата европейска отбрана премиерът Борисов отбеляза, че това е добра стъпка за България.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Преди няколко месеца, когато заговорихме за обща европейска отбрана, беше като ерес, а сега вече френският президент говори за общи европейски сили. Постепенно в Европа се разбира, че никой не би ни мислил повече доброто от самите нас и че ако ние самите не се пазим и не се мобилизираме да го правим като обща европейска сила, ще бъдем лесна плячка.

Той обърна внимание на военната индустрия в ЕС, където могат да се кооперират високите технологии и възможностите, които включително България има – и в корабостроителното дело, и в производството на сухопътни машини, и в тяхната реновация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на лекари от „Пирогов“ заради уволнени техни колеги
Протест на лекари от „Пирогов“ заради уволнени техни колеги
Засилени мерки за сигурност преди референдума в Каталуния в неделя
Засилени мерки за сигурност преди референдума в Каталуния в неделя