НОВИНИ

Бойко Борисов и Ана Бърнабич оцениха високо доброто двустранно сътрудничество

Развитието на инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия регион. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на среща със сръбския премиер Ана Бърнабич, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Бърнабич е в България по повод работната среща на лидерите от страните от Западните Балкани.

бойко борисов ана бърнабич оцениха високо доброто двустранно сътрудничество
bnt avatar logo
от БНТ
10:34, 07.12.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

По време на срещата двамата премиери са дали приоритет на договореното изграждане на газопреносната връзка между България и Сърбия. Те са оценили високо и напредъка по проектите от взаимен интерес, като изграждането на магистрала Ниш - София и електрификацията на железопътната линия Ниш - българска граница.

Икономическата полза от реализацията на проектите за модернизацията на шлюзовете на "Железни врата" и на пристанището в Бръчко на р. Сава ще бъде от огромно значение не само за двете страни, но и за гражданите и бизнеса в цяла Европа. Борисов и Бърнабич са оценили високо доброто двустранно сътрудничество, като българският премиер е подчертал, че само след два дни предстои подписване на Меморандум между двете държави за намаляване на тарифите за роуминг.

В хода на разговора българският премиер е казал още, че страната ни ще продължи да подкрепя евроинтеграционния прогрес на Сърбия по време на предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха незаконна фабрика за производство на цигари
Разбиха незаконна фабрика за производство на цигари
Пицата влезе в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО
Пицата влезе в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО