НОВИНИ

Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху обсъдиха двустранното сътрудничество

Развитието на двустранното сътрудничество в сферата на сигурността, енергетиката и търговията беше основен акцент в разговора между премиера Бойко Борисов и израелския му колега Бенямин Нетаняху .

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
16:49, 25.02.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
бойко борисов бенямин нетаняху обсъдиха двустранното сътрудничество

Двамата обсъдиха и огромните газови находища в Израел и потенциала на двустранните отношения в тази насока. За пореден път израелският премиер изказа и огромната благодарност на страната си за спасяването на българските евреи. Той посрещна Бойко Борисов като дългогодишен и скъп приятел и му благодари за сътрудничеството във всички сфери и най-вече в сигурността.

Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел
"Бойко ние с теб станахме свидетели на терористични заплахи към нашите две държави, които са от едно и също естество. И си сътрудничехме тясно след атентата в Бургас. На това е единичен пример за един много по всеобхватен процес който застрашава вашата държава, Близкия изток и целия свят. И в тази битка срещу екстремизма България и Израел стоят от една и съща страна. И това е битка не само за бъдещето на нашите две държави. Това е една битка за общите ни ценности и за ценностите на цивилизацията към която принадлежим. Сътрудничейки си ние сме по силни и в сътрудничеството си ние ще успеем да отвоюваме победа".
Бойко Борисов, министър-председател на България
"Той е един изключително голям учебник а и изключително компетентен човек по всичко което става в този регион. Той е изключително информиран човек и аз му благодаря че досега не е имал тайни от мен и винаги ми е казвал дори с предваря ние какви посоки поема света".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски интерес към туризма в България
Руски интерес към туризма в България
Повдигнаха обвинения срещу шестима данъчни от Велико Търново
Повдигнаха обвинения срещу шестима данъчни от Велико Търново