От Мюнхен, където участва в Конференцията по сигурността, премиерът Бойко Борисов категорично отрече да е знаел за подслушването на президента Румен Радев. И заяви, че по никакъв начин не желае да бъде замесван в тази история.

Бойко Борисов - министър-председател: Това, че някой се е омазал, изведнъж да ме замесват мен в тази работа. ДАНС, МВР работят по свои закони. Аз не само, че нямам достъп до СРС-тата, не само, че никой не ме пита и не е редно да ме питат, а и всички специални разузнавателни средства се разрешават от съда. Къде има разрешено за президента да бъде подслушван от съда? Много ви моля, не искам по никакъв начин да ме замесвате. Когато партията на Радев мен ме подслушваше в тоалетната и ме записваха, аз не обвиних никого. Сега какво общо имам аз с това. Как си го представяте? Ще дойдат ДАНС, ще им кажат, че подлушват президента и аз ще им разреша? Даже нещо повече, като разбрах, ми стана крайно неприятно.
Румен Радев с първи коментар за СРС-тата: Конституцията е нарушена

Румен Радев с първи коментар за СРС-тата: Конституцията е нарушена

Първи коментар на президента след като прокуратурата разпространи записи от СРС-та с него. Според Румен Радев прокуратурата е девалвирала, а Конституц...