НОВИНИ

Бойко Борисов осъжда убийството на Оливер Иванович

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор със сръбския премиер Ана Бърнабич по повод убийството. Борисов е подчертал, че подобно насилие не може да се толерира, както не може да се поставя под съмнение върховенството на закона. По думите му, политическите цели се постигат с политически средства. Бърнабич информира българския си колега за мерките, които Сърбия предприема след инцидента.

бойко борисов осъжда убийството оливер иванович
bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 16.01.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света

По-рано през деня Борисов подчерта, че категорично осъжда убийството на Оливер Иванович, политически лидер на Гражданска инициатива "Сърбия, демокрация, справедливост" в Косово.

"Всяко насилие е в противоречие с цивилизационните ценности и европейския избор на страните от Западните Балкани. Очаквам политическите елити и всички граждани да проявят зрялост и сдържаност. Върховенството на закона не може да се поставя под съмнение и вярвам, че виновните за това престъпление ще понесат своята отговорност", посочва Борисов в позиция, разпространена до медиите от пресслужбата на кабинета.

"Убеден съм, че диалогът между Белград и Прищина няма алтернатива и не трябва да се допуска подобни актове да го възпрепятстват. Изказвам най-искрени съболезнования на семейството и близките на Оливер Иванович", се казва още в позицията на Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна ще е домакин на две големи рок събития през 2018 година
Варна ще е домакин на две големи рок събития през 2018 година
Обсъждат спешни мерки срещу мръсния въздух в София
Обсъждат спешни мерки срещу мръсния въздух в София