НОВИНИ

Бойко Борисов: Пари за нови къщи в Хитрино ще има

Една от опасните цистерни вече е източена, предстои да бъдат разтоварени и другите 11 цистерни. Пожарникари рискуват живота си, за да овладеят ситуацията. Влизането в Хитрино е забранено. Ситуацията сутринта беше много опасна, след като беше установено, че от две от цистерните изтича газ.

bnt avatar logo
от БНТ
17:49, 11.12.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател в оставка: Процесът върви възможно най- безопасно с всички мерки, норми, които трябва да се спазват. Първата цистерна я претоварихме 20 тона, продължават следващите. Чакаме от Румъния два големи крана, защото тези нашите са до 60 тона, техните са до 125, така че тези цистерни, които се изпразват една по една да ги махаме от района.

БНТ: Спрени ли са течовете?

Бойко Борисов, министър-председател в оставка: Течеше газ сутринта, бях на самото място с Николов, преценихме, че може да го запушим, направихме една пенна възглавница, на два метра от него сега не изпуска газ.

БНТ: Приключи ли източването за днес?

Бойко Борисов, министър-председател в оставка: Не, ще работим денонощно. Създали сме всички условия, но повтарям, всяко пресиране да стане по-бързо, ако го направя риска за хората долу е голям.

Утре за 11:30 часа е насрочена среща с финансовия министър, за да се обсъди колко средства ще бъдат отпуснати на пострадалите семейства. Борисов призова общината в Хитрино да успокои хората, че пари за нови къщи ще има.

Бойко Борисов, министър-председател в оставка: Да не се съмняват, че някой може да ги подведе в един преходен период. Освен това от строителната камера и много други хора предлагат. Никой няма да бъде оставен.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поне 10 дни ще отнеме обезопасяването на село Хитрино
Поне 10 дни ще отнеме обезопасяването на село Хитрино
Спокойно протичат предсрочните парламентарни избори в Македония
Спокойно протичат предсрочните парламентарни избори в Македония