НОВИНИ

Бойко Борисов: Полиция и военни полагат огромен труд, за да опазят границите ни

Премиерът Бойко Борисов, министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната ген. Константин Попов и Главният секретар на МВР Георги Костов направиха днес поредната инспекция на границата ни с Турция. Полиция и военни полагат огромен труд, за да опазят границите на страната; призванието е да направим така, че българите да спят спокойно - заяви Борисов в Резово.Вижте прякото включване на Веселин Григоров.

bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 23.07.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Премиерът Борисов пристигна в Резово с десантна лодка на Гранична полиция, с която бе направил предварително обиколка на морската граница от Созопол до най-южната точка на външната граница на Европейския съюз. Целта на днешната инспекция бе взаимодействието между силите на Гранична полиция и частите на армията, които вече са изпратени по границата за засилване на контрола.

Николай Ненчев - министър на отбраната: Това, което имам като информация, е, че се справят отлично. Засега е относително спокойно, дано такова да бъде положението и занапред.
Kомодор Мален Чубенков - нач. ВМБ-Атия: Поддържаме постоянно един кораб тип "фрегата" с три часова готовност, който може да излезе на море и да окаже съдействие, освен това в състава на Военноморските сили един въртолет "Пантер" до два часа и половина може да бъде вдигнат.
Георги Костов - главен секретар на МВР: Координацията, която имаме с колегите от Българската армия, е на изключително добро ниво, оказват ни ценна помощ по охрана на държавната граница.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че освен засиленото присъствие на армия и гранична полиция по цялата българо-турска граница, правителството поддържа активни контакти и с турските институции.

Бойко Борисов - министър-председател на България: Ние за този момент продължаваме да водим една балансирана политика, да поддържаме непрекъснато контакти на различните нива с турската държава и въпреки техните проблеми, които имат в момента, успяваме да запазим това относително спокойствие.

Борисов подчерта, че с помощта на мощните радари на гранична полиция и на военноморските сили, детайлно се наблюдава и морската граница и се контролират цели, които са отдалечени до три часа от нашите териториални води.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържан е 22 тона незаконно внесен черен дроб от Италия
Задържан е 22 тона незаконно внесен черен дроб от Италия
Има 15 ранени при катастрофа на автобус с тинейджъри във Франция
Има 15 ранени при катастрофа на автобус с тинейджъри във Франция