Премиерът Бойко Борисов е приел оставката на вицепремиера Валери Симеонов, потвърдиха от правителствената пресслужба.

Вицепремиерът Валери Симеонов депозира оставката си тази вечер и оповести мотивите си пред журналисти на брифинг в Министерския съвет. Той увери, че не подава оставката си под натиск, а го прави, за да не нанася вреди върху управлението на страната, което определи като изключително успешно. И подчерта, че решението му е лично.

Валери Симеонов, вицепремиер в оставка: Наясно съм, че тази кампания удря върху рейтинга на правителството и се превръща в пречка за управлението - това аз не мога да си позволя, повтарям - не става въпрос за моята личност, а за управлението на България, на което аз не мога да тежа като воденичен камък и да създавам предпоставки за протести и атаки. Не ми е детската мечта да бъда премиер и съм заел този пост по настояване на моите партньори да бъда като гарант. Повтарям - не ми е самоцел, не съм си и помислял, че човек може да влиза в изпълнителната власт, за да вади някакви облаги. Моята постъпка цели да лиши протестите от тяхното основание, поне частично. Няма никаква драма, правя това, което ми диктува моята съвест. Не го правя под натиск, решението съм го взел още днес следобед след като съм се консултирам с НФСБ.
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка (ВИДЕО)

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка (ВИДЕО)

Вицепремиерът Валери Сименов е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов и събра журналисти на извънредна пресконференция в Министерския съве...